Når vi udvælger materialer og udvikler produkter er det altid med kvalitet og holdbarhed for øje.
Nogle gange kan børns fantasi og brug dog overraske, og selv de bedst producerede flyverdragter og termojakker kan ikke holde til alt.
Men vi gør os meget umage med vores produktkvalitet, og foruden laboratorietests så testes alle nye produkter af rigtige børn - på rigtige legepladser.
Nedenfor finder du tips og tricks til, hvordan du kan pleje og reparere dine VER de TERRE produkter, så de holder længere.
Vi håber du vil bruge den, hvis uheldet er ude.
Er skaden af en sådan karakter, at I ikke selv kan reparere den, skal I ikke tøve med at tage fat i os.
Vi står altid klar til at hjælpe, så vi sammen kan passe på vores ressourcer.
CARE: KORREKT VASK & PLEJE
Overtøjet holder de kære små tørre og varme under udforskning af den mudrede skovbund, leg i sandkassen, ekspeditioner i regnvejr og meget mere. For at det kan beholde sine vandtætte, vandafvisende og varmende egenskaber, skal det passes godt på. Læs hvordan her:
- Følg altid vaskeanvisningen. Den er udviklet specifikt til dit produkt og dens materiale sammensætning.
- Vask så lidt som muligt. Vask slider på overtøjets behandling, og du kan oftest nøjes med en våd klud.
- Brug ikke skyllemiddel. Det kan ødelægge den vandtætte membran/behandling.
- Brug særligt vaskemiddel egnet til overtøj, gerne noget med fluorfri imprægnering. Det vedligeholder den vandafvisende/tætte effekt.
- Vend vrangen ud ved vask. På denne måde slider du mindre på yderstoffet.
- Luk lynlåse, knapper og velcrobånd inden vask. Så skader det ikke de andre ting i vaskemaskinen.
- Tøm lommerne for spændende fund fra skovturen eller stranden. Det er træls at opdage, at man har vasket den fine jakke med sten eller grankogler.
- Undgå at hænge overtøjet i tørreskabet. Ikke alt overtøj kan tåle de høje temperaturer.
- Vask ved lav varme. Vi anbefaler 30 grader. Det er bedre for miljøet og for produktet samt dets levetid.
- Hæng det våde tøj til tørre med vrangen ud, med det samme efter vask. Hvis tøjet får lov at ligge vådt for længe, kan du risikere, at det begynder at lugte grimt.
OBS! Dunjakker har bedst af at blive tørret i tørretumbleren med vaskebolde. 2-3 rene tennisbolde kan også bruges. Processen er ofte længere end forventet, da dunene skal tørres grundigt. Det kan ligeledes være nødvendigt at ryste og nulre klumpede dun. Afsæt 2-3 timer.
Generelt omkring lynlåse:
- Det er vigtigt, at lynlåsen lynes helt ned ved på-/aftagning, at der ikke trædes på lynlåsen, samt at den ikke rives op ved at hive i hver side af lynlåsen, da tænderne så kan falde af eller den kan blive trukket skæv.
- Derudover er det vigtigt at lynlåsen kontinuerligt holdes ren og fri for sand/grus, evt. smøres med lidt olie, hvis den bliver stram at lyne. Husk også at lyne lynlåsen helt op ifm. vask.
- Lynlåse kræver generelt påpasselighed - læs gerne mere om pleje og vedligeholdelse her.
Uld har mange skønne egenskaber. Det er temperaturregulerende, absorberer let sved fra varme middagslurer og vild leg, og så er det selvrensende. Men uld er også et følsomt materiale, som skal behandles ordentligt, for at bevare sine fine egenskaber. Læs hvordan her:
- Vask kun uld, når det er synligt beskidt. Uld er selvrensende, og slides ved vask, så begræns vask, til når det er yderst nødvendigt.
- Hæng regelmæssigt dit uldprodukt udenfor til en gennemluftning. Det gør uldet godt, og vil hjælpe til at det føles frisk i længere tid.
- Vask altid ved uldprogram. Det skåner dit skønne produkt bedst muligt.
- Brug altid vaskemiddel specifikt udviklet til uld. Det vedligeholder dens egenskaber og holder det blødt og fleksibelt.
- Brug ikke skyllemiddel. Det ødelægger den bløde og selvrensende fiber.
- Overfyld ikke vaskemaskinen. Selvom det kan virke smartest, kan det slide unødvendigt på dit produkt.
- Vend vrangen ud ved vask. På denne måde slider du mindre på ydersiden, som nu alligevel er den, vi kigger mest på.
- Luk lynlåse og knapper. Så skader det ikke de andre ting i vaskemaskinen.
- Opbevar gerne dine uldprodukter foldet eller rullet. Så holder de bedst deres form.
- Køb en elektrisk fnugfjerner og giv produkterne en tur fra tid til anden. Det kan hjælpe jeres uldprodukter med at bevare deres nye look.
REPAIR: UDBEDRING AF SMÅ SKADER
Har du fået hul i dit tøj, kan du vælge at lukke det med en lap.
Når du skal sy lappen på, kan du vælge at gøre det så neutralt som muligt eller gå all in på motiv/kreativiteten. F.eks. er nogle muligheder:
Stof af lignende kvalitet. Stof af helt anden kvalitet. Sy- og strygemærker. Regntøjs-patches.
Når du skal i gang med at sy en lap på, sørg da først for at klippe eventuelle lange tråde fra, så de ikke stritter ud, når arbejdet er færdigt. Vælger du stof eller symærke, er det vigtigt, at du fæstner lapper i kanten hele vejen rundt.
Arbejder du med stof, som ikke trævler, kan du vælge at lave påsyningen på den mest simple måde – almindelige sting.
Arbejder du med at stof, som nemt trævler, kan du med fordel lave zig-zag sting over kanten for at holde trådene på plads.
Bruge gerne en knappenål til at holde lappen på plads. Pas dog på med at bruge mange nåle på lidt plads, da det kan skabe rynker og lave huller.
Har du fået et lille hul i et stykke overtøj, hvor du gerne vil sikre, at vandtætheden bevares, så anbefaler vi selvklæbende regntøjspatches, som kan købes i en butik med stof/sytilbehør. Det er lapper af vandtæt materiale, som kan klippes til i ønsket størrelse. Lappen påsættes på bagsiden for pænere finish, og limen fikseres efter anvisning.
I tilfælde af større huller da anbefaler vi, at man sætter en lap over revnen på bagsiden af stoffet, ved at åbne et lille stykke i foret i ærme/bensøm og derved kan komme ind på bagsiden af stoffet. Herefter zig-zag'ges over flængen udefra og der sættes yderligere en lap over syningen på bagsiden for at gøre revnen vandtæt igen efter syningen.
Har du fået hul i et strikprodukt, er vigtigt, at du får syet hullet sammen. Jo grovere strik, jo nemmere er det at opfange maskerne. Sørg for at hæfte enderne af det garn/tråd du anvender på vrangsiden af dit tøj.
Skal du lukke et hul i en syning, anbefales det, at du først fjerner tråden. Der findes mange forskellige måder at sy et hul på og der er også meget hjælp at hente online.
1. Start med at folde stoffet om, så kanterne ligger som de skal efter syningen.
2. Hæft tråden på bagsiden og start så med skiftevis at sy gennem den ene og den anden side. Sæt hele t nålen i modsatte side lige overfor. Lav stingene med ca. 0,5 cm mellemrum. Jo mindre sting, jo mindre synligt og stærkere bliver det.
3. Indsæt nålen med samme afstand fra kanten.
4. Træk undervejs tråden til, men sørg for at der er plads til de sidste sting.
5. Træk nålen på bagside og hæft.
1. Start med at lægge stoffet ud ret mod ret.
2. Sy op og ned gennem dine stoffer med almindelige sting. Disse skal have et mellemrum på ca. 0,5 cm.
Vi sender altid ekstra trykknapper med vores produkter. Disse kan medbringes til skomageren eller en af vores forhandlere, som kan hjælpe med at udskifte trykknappen. Du er også velkommen til at kontakte os.
For nemmere at kunne sikre knappens placering skal du starte med at sy et lille kryds, der hvor knappen skal placeres. Forsøg bedst mulig at lave krydset, så det matcher hullerne i knappen.
Du er nu klar til selve påsætningen af knappen. Sy et kryds over knappen 5-6 gange.
OBS! Pas på du ikke flytter knappen for at få nålen fra bagsiden og op – flyt i stedet nålen, så knappen holder sin plads.
Du er nu klar til at afslutte i syningen. Sno tråden rundt om knappen et par gange og hæft ved at lave et loop, hvor du trækker tråden igennem for at fæstne.
Er dine knapper ikke syet i med kryds, vælger du selvfølgelig det mønster som passer.
HJÆLP
Hvis du ikke kan udbedre skaden på egen hånd, opfordrer vi til, at du indleverer produktet hos din lokale skrædder, så produktet kan blive så godt som nyt igen.
Har I spørgsmål eller brug for yderligere vejledning, er I altid velkomne til at række ud. Vi står klar til at hjælpe.
E-mail: mail@verdeterre.com